Afroditen puutarhassa

Kamarikuorojen konserttisarjan konsertti  

Helsingin Konservatorion konserttisali
la 14.5.2022 klo 18.00

Kamarikuoro Audite
johtaa Jani Sivén

OHJELMA

Ildebrando Pizzetti (1880 – 1968): Cade la sera teoksesta Tre composizioni corali
Ildebrando Pizzetti (1880 – 1968): Il giardino di Afrodite teoksesta Due composizioni corali
Selim Palmgren (1878 – 1951): Poppelit
Benjamin Britten (1913 – 1976): Hymn to Saint Cecilia
Joby Talbot (1971 – ): Roncesvalles teoksesta Path of Miracles
Charles Villiers Stanford (1852 – 1924): The blue bird

Afroditen puutarhassa -konsertissa Kamarikuoro Audite esittää tarinoita antiikin Kreikan tarustosta ja kristinuskon pyhimyslegendoista.

Pizzettin teoksessa Il giardino di Afrodite kuljetaan Afroditen lumoavassa puutarhassa ja Cade la sera vie kuulijat italialaiseen iltatunnelmaan. Palmgrenin Poppelit kertoo Koskenniemen sanoin Auringon jumala Helioksen pojasta Faethonista, joka halusi todistaa olevansa auringon jumalan poika ajamalla taivaankannen ylitse kulkevia vaunuja. Hän ei kuitenkaan kyennyt hallitsemaan vaunuaan vaan putosi ja oli vähällä polttaa maan tuhkaksi. Faethonin sisaret muuttuivat itkiessään poppeleiksi. Muusikoiden suojeluspyhimyksestä Pyhästä Ceciliasta kuulemme legendan Brittenin Hymn to Saint Cecilia teoksen sävelin. Talbotin teoksen Path of Miracles ensimmäisessä osassa Roncesvalles vaelletaan Santiago de Compostelan pyhiinvaellusreitillä Pyhän Jaakobin jalanjäljissä. Konsertin päättää Stanfordin The Blue Bird, jossa lintu sininen vie meidät veden ja taivaan sineen – toivoon ja uuteen alkuun.