Käännekohtia – konsertissa kuultavat kappaleet kommentoivat muutosta tai maailmanhistorian käännekohtia eri näkökulmista.

Konsertin ohjelmassa on mm. Michael Dellairan USA stories – teos, jossa maalataan henkilökuvat mykkäelokuvan tähdestä Rudolf Valentinosta ja itseoppineesta tanssijasta Isadora Duncanista, jolla oli merkittävä rooli modernin tanssin synnyssä.
Teokseen on sisällytetty myös teknologian läpimurtoa kuvaavaa aihiota; Wrightin veljesten ensimmäinen onnistunut lentokone on päässyt sävelkartalle.

Toisena teoksena ohjelmassa on säveltäjä Benjamin Brittenin teos Advance Democracy, joka valmistui reaktiona Münchenin sopimuksen solmimiselle vuonna 1938. Laulun teksti maalaa synkän kuvan sotaan valmistautuvasta Euroopasta.

Kotimaista musiikkia konsertissa edustaa Sibeliuksen yhdeksänosainen laulusarja, joka on kertomus itsevarmasta nuorisojoukosta, joka vasta avomerellä aivan liian myöhään ymmärtää, ettei oma taito ehkä riitäkään veneen saattamiseksi perille.

********

27.10.2017 klo 19.00
Helsingin konservatorion konserttisali
Johtaa Sakari Ylivuori

Antti Suoranta, lyömäsoittimet

—–
Helsingin konservatorion konserttisali

LIPUT OVELTA 10/5 € – varusmiehet, opiskelijat, lapset ja eläkeläiset

********

Kamarikuoro Auditen ohjelmistossa on a cappella –laulua, näyttämömusiikkia ja orkesterisäestyksellisiä teoksia. Kuoro on kantaesittänyt runsaasti suomalaista musiikkia ja tekee yhteistyötä helsinkiläisten orkesterien kanssa. Kuoro on tehnyt  näyttämöprojekteja aina barokin suurteoksista oopperoihin.

Auditen taiteellisena johtajana toimii kapellimestari ja kuoronjohtaja Jani Sivén.

www.audite.fi